Anabilim Dalımızın misyonu tıp ve yaşam bilimleri alanlarında güncel bilgi ve beceriler ile donatılmış, eğitim ve araştırma kapsamında yetkin, ekip çalışmasının önemini bilen, etik bilinci yüksek bilim insanları yetiştirmek; toplum ve insanlığın gelişmesine katkıda bulunabilecek yenilikçi yaklaşımlar oluşturabilen ve uluslararası bilim dünyasına etki ve katma değeri yüksek olan araştırmalar yaparak, bu vizyonla çalışan farklı disiplinlerden bilim insanlarına katkıda bulunmaktır.

Lisans eğitimi programımızın en önemli amaçlarından biri tıp eğitimi sürecinde hekimin toplumdaki rol ve sorumluluklarını yerine getirmesine yönelik yetkinliklerini kazandığı klinik eğitim döneminin öncesinde edinilmesi gereken temel bilimler kavram ve bakış açılarının oluşturulmasıdır. Bu doğrultuda öğrencilerimizin tıp öğreniminde insanın embriyolojik gelişim süreci ile vücudun yapı ve fonksiyonlarını hücre, doku, organ ve sistemler düzeyinde kavraması ve bu sayede yaşam bilimleri temeli üzerine eklenecek ileri bilgilerle ömür boyu sağlığı koruma ve geliştirmeye yönelik temel bilgi ve becerileriler edinmesi Anabilim Dalımızın başlıca hedeflerindendir. Bu kapsamda, Anabilim Dalımızın sağladığı eğitim, fizyolojik koşullarda hücre ve doku yapısının ve embriyolojik gelişimin temel özelliklerine ait mikroskobik ve ince yapı düzeyindeki güncel bilgilerin öğretilmesi ve bu sayede hastalıkların temelini oluşturan patolojik süreçler ile ilgili bilgilerin kavratılmasında temel oluşturmaktadır. Bu amaç ve hedefler iyi hekimlik için gerekli bilgi, beceri ve tutumla donatılmış bireyler yetişmesine temel oluşturacak yapı taşlarıdır. Bu öğrenim süreci ayrıca, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin tanımlanmış misyonu kapsamında toplumun ihtiyaçlarına yönelik ve evrensel bilgiye katkıda bulunacak, katma değeri ve yaygın etkisi yüksek, yenilikçi bilimsel araştırmalar yapacak bilim insanlarının yetişmesindeki en temel aşamalardan birini oluşturmaktadır.

Öğrencilerimizi lisans ve lisans üstü eğitimleri sırasında çağdaş eğitim ve araştırma bilinci edinmiş, etik yaklaşımları ön planda tutan, alanında yetkin ve vizyonu geniş bilim insanları olarak yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Bilimsel düzeyi yüksek araştırmalar yapmak, bunu hedefleyen çok disiplinli araştırmaları teşvik etmek ve bu araştırmalara katkıda bulunarak katma değeri ve yaygın etkisi yüksek yenilikçi bilimsel yaklaşımlar geliştirmek Anabilim Dalımızın ana hedeflerindendir.